Mrs India 2017 Finalist Rinku Bhakat

Posted by: admin Comments: 0 0 Post Date: June 6, 2017

Spread the love

Que. 1.       What motivates you to get out of your bed in the morning?

Ans. 1.       To embark on the journey to improve and achieve my dreams is the motivating factor for me to get out of bed. The first thing I do after getting out of my bed is to stand in front of mirror and say that “I am BEAUTIFUL” and thank God for providing me one more splendid day to spent  with my beautiful family and dear ones.

Que. 2.       Your most memorable moment with Mrs India 2017?

Ans. 2.       At the Personal Interview round, my Madhubani Paintings were highly appreciated by panel of Judges. That scenario has left an unforgettable memory in my mind.

Que. 3.       If you can be swap a role of one person from family who that would be and why?

Ans. 3.       I will swap the role of my Husband. Being in Army and staying away from home, he has taken care of family in excellent way without compromising his duties towards our great Nation. He has maintained an unique balance between family and his duties. His loving and caring attitude and selfless devotion for his duties encourages me. I will gladly swap his role.

Que. 4.       What do you do when you are not working?

Ans. 4.       I use to fulfill my dreams and hobbies like Painting, Classical Singing, Swimming and Art n Craft. And the most important I use my knowledge of advocacy for giving free legal aids and educate underprivileged girls and women in slum areas.

Que. 5.       How would you describe yourself in one word? And why?

Ans. 5.       Serenely Beautiful.

Because it describes my personality of not being possessed with stunning or dramatic overt beauty, but instead displaying serenity: possessing a quality of simply being calm and inner beautiful.

Que. 6.       Who inspires you and why?

Ans. 6.       My Mother inspires me the most and will inspire throughout my life. My Father died due to Leukemia (Blood Cancer) when my mother was just  26 years of age. At that turmoil of life, without the knowledge of Hindi in Hindi speaking state Jharkhand and with two little daughters- me 02 yrs old and my elder sister 06 yrs old, she has faced lot of hard ship in her life. But only due to her determination, hard work and dedication, she has nurtured me into successful Advocate and my sister into a successful Businesswoman. Her willpower to stand alone in this world inspires me a lot.

Que. 7. What is your favorite Quote and why?

Ans. 7. “IF WE EDUCATE A WOMAN, WE EDUCATE A GENERATION”.

Educating woman leads to education and development of children and family, which in turns leads to development of society. Ultimately social development leading to development of the Nation. Being educated, she will have confidence and employable skills . Employment will lead her to financial independence and make her stronger and daring to take up new challenges.

Que. 8. What is your favorite Outfit?

Ans. 8. They can be Maxi dresses, high low dresses, gowns; basically anything that is long, flowy and beautiful. I love to combine these dresses with beautiful Chandelier or long dangle earrings. How big and glamorous they are depend on the occasion.

 

Que. 9. If you want to go on vacation what would be your plan?

Ans.  9. A vacation is fun and relaxing break from our everyday life. It provides quality time to be spent with family. All trips are meant for adventure, relaxation and enjoyment. By planning well we can ensure hassle free trips.

The following planning will be done.

  1. Make list of top 5 places which I wish to visit.
  2. Estimate the expenses for each place.
  3. Compare the climatic condition of each place at the time of vacation.
  4. On basis of above, select a destination
  5. Compare flight prices on website
  6. Hotel booking by comparing on different website.
  7. List of Things to do and see
  8. Check documents and copy of important documents
  9. Carry a travelers cheque
  10. Buy Travel and health insurance
  11. Pack light and smart
  12. Basic first aid kit
  13. After reaching destination, apart from having fun and relaxation, I will mingle will the local people to understand their lifestyle, food habits, vivid culture and good practices.

Q.10.    What is your spiritual practice?

A.10.     Yoga, Meditation, Chanting and Breathing exercises for reaching my inner self, peace of mind and soul. Helping and Giving others is one of practices for my spiritual development.

RINKU BHAKAT

Mrs India Himachal Pradesh.

2nd Runner Up (Classic)

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *